Hem » Nyheter » Nu är det avgjort!

Nu är det avgjort!

Till slut har vi lyckats summera alla poäng som samlats i bygden under sommarens utmaning och vi har inte mindre än fem segrare!

Totalt har 86 personer från sex olika byar i Klingstabygden samlat 7914 poäng under de tre månader som Utmaningen pågått.

Hela sommaren låg Allsta i topp, men Klingsta skuggade tätt bakom. Berge höll en säker tredjeplats och Tunbyn smög som fyra. Men på slutet är det två byar som gjort starka spurter och när alla poäng är summerade så har Tunbyn gjort ett rejält kliv och tagit sig upp på tredjeplats. Lika starkt spurtade Klingsta, som gick om Allsta, och tog hem totalsegern.

Individuellt var det en Tunbybo som samlade mest poäng. Jakob Melin tog inte mindre än 810 poäng och den som var klart bäst i år. Men Alva Eliasson från Klingsta var näst bäst med sina 600 poäng och klar segrare i den äldsta ungdomsklassen. I klassen för 9-12 åringar var det brorsan Herman som samlade flest poäng med 474. I den yngsta ungdomsklassen var det samma segrare som förra året då Adam Johansson från Allsta vann på 392 poäng.

De individuella segrarna vinner var sitt presentkort på höghöjdsbanorna på Södra berget, och Klingsta får överta den ärofyllda vägskylten från Allsta. Vi kommer kontakta alla pristagarna och hoppas vi får chansen att träffa ett gäng Klingstabor för att överräcka vägskylten!?

Stort grattis säger vi till alla som deltagit, och lite extra till alla pristagarna!