Löpning

Klingstabygden erbjuder finfina möjligheter till löpträning på alla möjliga underlag. Det finns ett antal större och mindre bilvägar för den som vill löpa slätt, fina stigar i olika slingor för traillöparen och fantastiska hällmarker för den som vill utmana sig själv riktigt och löpa offtrail!

Leder
Ett antal markerade löpslingor finns på stigarna norr om Prästhusvägen. De utgår alla från Klingstagården. Karta över lederna.
Mittnordenleden passerar rakt genom Klingstaskogen, från Vintertjärn till Håltjärn. Den är markerad med skyltar och orange färg på träden.
För dig som gillar slätare löpning finns förslag på några fina löprundor på asfalt-/grusväg Håltjärnsrundan 7,3 kmEdstaden 5,1 kmTunbyn 3,9 kmKlingstatjärn runt förlängd 10 km
Vill du hitta fina hällmarker för offtraillöpning så kan vi rekommendera orienteringsklubbarnas kartor kartbanken.orientering.se, samt satellitbilder som finns på maps.google.se, kartor.eniro.se eller kartor.hitta.se. De grå områdena i satellitbilderna är hällmarker.

Löpträningar
Vår och höst arrangeras konditionsträning från Viforsplan en dag i veckan. Träningen består av en timme med intervaller, blandat med styrkeövningar och löpskolning. Den egna kroppen och naturens naturliga hinder nyttjas som redskap. Alla kan vara med oberoende av träningsbakgrund. Oftast rör vi oss i området efter Ljungan, som bjuder på en inspirerande miljö.