Vandringsleder

En stig har iordningsställts efter Klingstatjärns norra strand. Ta en promenad och lyssna till porlet i bäcken eller doften från vitsipporna. Stigen bjuder på stilla platser för meditation och avkoppling. Den passerar också det lilla badet med gräs för picknick och solbad samt brygga och sandstrand för den som vill svalka sig. Vattnet blir snabbt varmt nära land, och stranden är vare sig långgrund eller tvärdjup. Längst in i viken passerar stigen också grillplatsen vid ladan. Härkan du befinenr du dig mitt i grönskan och kan under vårmånaderna njuta av en symfoni av fågelsång från den intilliggande lövskogen.

Stigen går mellan Prästhusvägens avfart från länsvägen till grusvägen som går från Centrumhuset. Stigen går i kanten på ängarna och genom skogsdungar, och det växer mycket gräs runt den. Den kräver därför mycket underhåll med röjsåg. Den röjs vanligtvis under sommarens första hälft. Håll koll i facebookgruppen om när den är nyröjd. Den är bitvis knölig och går inte att promenera med barnvagn eller rullator.

Efter Ljungan finns också Fiskestigen/Flottarstigen, som underhålls av kommunen. Det är en vandringsled från Viforsen till Dingersjö som bjuder på en fantastisk upplevelse av Ljungans fria forsar. Den nyttjas bitvis flitigt av fiskare, men är en fröjd även för vandraren eller den löpsugne. Den är bitvis krävande där den går på smala hyllor i nipkanten. Niporna är också dramatiska med höjdskillnader på uppemot 80 meter. Grönskan är påtagande och odlingszonen några snäpp sydligare än för övriga delar av Medelpad.

Vandringsstigar