Klingsta vinnare av Utmaningen 2017!

skickad 12 mars 2017 13:39 av Anders Erlandsson   [ uppdaterad 18 mars 2017 08:24 ]

Den 18 mars avslutades vinterns utmaning mellan byarna i Klingstabygden i samband med Klingstagårdens familjedag på Klingstatjärn. Efter en veckas töväder återstod inte mycket snö. Men en slinga på en kilometer fanns trots allt för de som ville spurta in de sista poängen för sin by.

Glädjande nog var det 24 olika personer som registrerade poäng under finaltimmarna. Till slut stod det klart att Klingsta återerövrat vandringspriset. De var också starkast under finalen med hela 297 poäng! Att jämföra med första årets vinterutmaning där segrande lag hade knappt 200 poäng på hela vintern.

Stark tvåa blev fjolårssegrarna Tunbyn, som haft en hård kamp mot Klingsta hela vintern. Totalt har 8652 poäng rapporterats in av 140 olika personer. Det motsvarar ca 600 mil skidåkning! Mest har Jocke Söderlind och Karin Svingstedt bägge Klingsta åkt med ca 30 mil var i spåren.

Vi tackar också alla som gjort skidspåren i bygden möjliga! Framförallt markägarna och de som flitigt kör upp spåren. Denna vinter har också besökarna från andra kommundelar ökat då ryktet spridit sig om fina spår. Det medför också att vi blir allt fler medlemmar i föreningen och dessutom börjar få in spåravgifter från de som ännu inte löst medlemskap, vilket ger föreningen täckning för driftkostnaderna.

Resultat Utamningen
1. Klingsta     2811